StatPress

Celkem:5344
Počet návštěv dnes: 45
Online:1

Nejvyšší místa v kuchařském cupu pro Chorvaty

cevapcici.jpgChorvatští kuchaři získali vysoká ocenění v mezinárodní kuchařské soutěži Kremlin Culinari Cupu v Rusku. V konkurenci více než 500 kuchařů z 20 zemí, kteří soutěžili na mezinárodním festivalu, chorvatští kuchaři získali dvě nejvyšší ceny – stříbrnou a bronzovou medaili. Jedná se o mezinárodní soutěž, která se konala začátkem října a na níž poprvé nastoupil i čtyřčlenný tým Chorvatské kuchařské reprezentace v sestavě: Hrvoje Zirojević ze splitské restaurace Noštromo, Grozdana Bohorč z ludbrežské restaurace Fantasy, Marija Kuzminski, kuchařka varaždinského hotelu Turist a Matija Balent, mladý kuchař záhřebskéo hotelu Antunović. Tým vedl Branko Ognjenović, vybraný národní kuchařskou federací, jinak vynikající kuchař záhřebské restaurace Bon Appetit. Zmíněnou stříbrnou medaili získal Hrvoje Zirojević a to v kategorii „teplé jídlo z drůbežího masa“, ve které soutěžilo celkem 30 kuchařů a cenu i když ne i medaili získal v kategorii „Originální rybí jídlo“. Bronzovou medaili získala Grozdana Bohorč v kategorii „Desert“, v níž soutěžila dvacítka světových kuchařů. Dvě získané medaile na tak veliké mezinárodní soutěži jsou ohromným uznáním celkové chorvatské gastronomie. Následující „kuchařská olympiáda“ se bude konat příští rok v německém Erfurtu.

Comments are closed.